Annonce:

59-årig får 1 millioner kr. i bøde for at smugle sjælden bil

Der kører ikke mange MAN TGM 4×4 rundt på vejene. En 59-årig mand forsøgte alligevel at sno sig uden om de tyske toldmyndigheders opmærksomhed.

Det er egentlig simpelt nok. På papiret i hvert fald.

Har man opholdt sig mindst 12 måneder i udlandet, må man under visse betingelser tage bl.a. bilen med sig hjem uden at skulle betale told.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sådan er reglerne inden for EU og for nogle lande uden for unionen. Eksempelvis Schweiz.

Så det forsøgte en 59-årig mand fra Breisgau i Tyskland sig med, da han anskaffede sig en MAN TGM 4×4. Et ordentligt monster han ville bruge som autocamper.

LÆS OGSÅ: 24-årig fik inddraget sin bil – bare ikke af politiet

Men det tog ham en rum tid. Til de tyske toldmyndigheder skrev manden, at han havde opholdt sig ét år i Schweiz, og at han nu ønskede at tage sin MAN TGM 4×4 med sig hjem til Tyskland. På den måde kunne han slippe for at betale told. Toldfrit flyttegods hedder det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto Motor und Sport.

Men tolderne blev mistænksomme og indledte en straffesag mod manden. Det lykkedes da også myndighederne at bevise, at manden aldrig havde opholdt sig i Schweiz.

I stedet havde han fået strikket en proforma-adresse sammen, så det så ud, som om han kom direkte fra Alpelandet og hjem til Tyskland.

Så nu skal han udover importafgiften på 126.000 euro, der svarer til 940.000 kroner, betale en bøde på yderligere 20.000 euro. Alt i alt lander regningen for svindlen på mere end én million danske kroner.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Oveni det kommer de penge, den 59-årige tysker har givet for den absurd store autocamper. Boosted-redaktionen har fundet en brugt TGM 4×4 fra 2014 hos Expeditionmeister.

Og selvom bilen har rundet 10 år og 126.000 kilometer, løber den stadig op i 285.000 euro. Det svarer til 2,1 millioner kroner. Det fremgår ikke af historien, hvad den 59-årige har betalt for sit eksemplar (uden told, red.)

Læs flere nyheder fra bilernes verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler