27-årig chauffør stoppet – kørte 34 gange uden kørekort

Foto: Twitter/politi.dk

Så tæt som mulig på alt var galt. da en 27-årig lastbilchauffør blev standset tilbage i april.

En 27-årig lastbilchauffør kom for alvor i klemme, da han en aprildag i år blev standset af kontrolenheden Tungvognscenter Øst i en kontrol i Frederikssund. For inden havde manden mistet sit kørekort, da han i februar kørte en personbil gennem en byzone med mindst 111 km/t.

Det holdt dog ikke manden fra at køre lastbil. Og det mindst 34 gange fandt politiet ud af, da førekortet i lastbilen blev aflæst. Det skriver Midt- og Vestsjælland i døgnrapporten.

Men problemerne væltede forsat ud af førekabinen. Det viste sig nemlig, at den særtransport, som manden kørte, heller ikke fulgte reglerne om følgebiler, ligesom der også var rod i transportdokumenterne om farligt gods. En beholder med dieselolie var desuden hverken efterset eller godkendt til formålet. Desuden var særtransporten bredere end det, den 27-årige – hvis han havde haft kørekort – egentlig måtte køre med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Midt- og Vestsjællands Politi skriver i døgnrapporten, at bøden for transport-overtrædelserne løber op i 10.000 kr. Det er udover bøden på 7.000 kr. for det manglende kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk