Annonce:

25 år med Audi RS – to modeller mere i 2019

I disse dage fejrer Audi 25 året for deres heftige RS-modeller, og det syv bils store modelprogram bliver snart større

Det begyndte med hjælp fra Porsche, da Audi RS 2 kom til verden i 1994 med sin 2.2-liters turboladet femcylindrede motor. Siden har RS-afdelingen på fabrikken i Ingolstadt ikke set sig tilbage.

Hvem husker ikke den første RS 4? B5-modellen blev kun produceret i ét modelår mellem 2000 og 2001. Men V6’eren med dobbelte turboer ydede 380 hestekræfter og var tunet af selveste Cosworth. Eller hvad med den endnu større Audi A6, der med fem-liters V10 og dobbelt turbotryk blev til RS 6 bare et par år senere. Bare fordi BMW med M5 ikke skulle være alene på power-tronen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I dag består Audis RS-program af syv biler. Blandt andet RS3, RS4 og den åbne roadster TT RS. En herlig blanding af henholdvis V8 og femcylindrede-maskiner. Og de får snart selskab af yderligere to biler, bekræfter Audi nu.

Af otte nye biler er to nemlig decideret RS-modeller. Den ene er højst sandsynlig SUV’en Q8, der får RS-emblem. Hvilken anden model, der er tale om, er mere usikkert.

Men sikkert er det, at Audi ligne nu fejrer 25 året med en udstilling af RS-modeller ved Audi Forum i den tyske by Neckarsulm. Udover de kendte RS-modeller er også prototype RS 8, der aldrig nåede samlebåndet, i blandt de potente slæder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

 

 

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler