25 år med Audi RS – to modeller mere i 2019

I disse dage fejrer Audi 25 året for deres heftige RS-modeller, og det syv bils store modelprogram bliver snart større

Det begyndte med hjælp fra Porsche, da Audi RS 2 kom til verden i 1994 med sin 2.2-liters turboladet femcylindrede motor. Siden har RS-afdelingen på fabrikken i Ingolstadt ikke set sig tilbage.

Hvem husker ikke den første RS 4? B5-modellen blev kun produceret i ét modelår mellem 2000 og 2001. Men V6’eren med dobbelte turboer ydede 380 hestekræfter og var tunet af selveste Cosworth. Eller hvad med den endnu større Audi A6, der med fem-liters V10 og dobbelt turbotryk blev til RS 6 bare et par år senere. Bare fordi BMW med M5 ikke skulle være alene på power-tronen.

Reklameblok:I dag består Audis RS-program af syv biler. Blandt andet RS3, RS4 og den åbne roadster TT RS. En herlig blanding af henholdvis V8 og femcylindrede-maskiner. Og de får snart selskab af yderligere to biler, bekræfter Audi nu.

Af otte nye biler er to nemlig decideret RS-modeller. Den ene er højst sandsynlig SUV’en Q8, der får RS-emblem. Hvilken anden model, der er tale om, er mere usikkert.

Men sikkert er det, at Audi ligne nu fejrer 25 året med en udstilling af RS-modeller ved Audi Forum i den tyske by Neckarsulm. Udover de kendte RS-modeller er også prototype RS 8, der aldrig nåede samlebåndet, i blandt de potente slæder.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk