21-årig dummede sig – kørte galt da politiet ville tale med ham

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Man kan lære meget af ikke at have kørekort – også det at evnerne bag et rat umuligt kan være helt på plads.

Onsdag aften fik en patrulje fra Østjyllands Politi kontakt til en 21-årig bilist på Ormslevvej i Aarhus-forstaden Viby. Det varede dog ikke længe. For den unge mand havde ikke den store lyst til at sludre med ordensmagten.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Så i stedet satte han farten op, det varede dog heller ikke længe. For egentlig kunne han slet ikke styre bilen som endte i et buskads. Det oplyser politiet i døgnrapporten.

Hverken den 21-årige eller dennes passager havde dog opgivet tanken om at slippe fra mødet med patruljen. De valgte derfor at forsøge flugten til fods. Men også det måtte de opgive.

Da politiet endelig fik fat i føreren, viste det sig, at han rent faktisk har haft kørekort. Det er han dog igen, alligevel kørte han rundt i bil. Ovenikøbet vurderede politiet, at han var påvirket af stoffer.

Reklameblok:Sigtelsen lød det for ikke bare på kørsel i narkopåvirket tilstand men også kørsel i frakendelsestiden. Alene det sidste koster 7.500 kr. i bøde i førstegangstilfælde. Omvendt kan den 21-årige glæde sig over, at hans manglende køreevner ikke kostede hverken ham eller passageren nogle fysiske skader.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk