Annonce:

16-årig kan blive den første kvinde i Formel 1 i 51 år – har fået Formel 1-kontrakt

Ikke siden 1971 er det lykkes en kvinde at stille til start i et Formel 1-løb. Den bare 16-årige Aiva Anagnostiadis håber at kunne gøre det med et stort skridt i retning af sporten.

Den bare 16-årige australske gokart-kører Aiva Anagnostiadis kan blive den første kvinde siden 1971, der kører et Formel 1-løb.

I hvert fald har teenageren netop taget et stort skridt i retningen af den sport, som hendes landsmænd Daniel Ricciardo og Oscar Piastri allerede kører med.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Anagnostiadis har netop skrevet kontrakt med Formel 1-holdet Alpine. Hun bliver dermed tilknyttet holdets akadami-program, noget der også betyder, at hun skal flytte til Europa.

Det oplyser Alpine F1 i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Kørte 200 procent for stærkt – nu ser han aldrig sin bil igen

Her skal hun i 2024 fortsat køre gokart, før den i 2025 står på rigtige racerbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det er klart, at hovedmålet nu er Formel 1. At køre professionelt og få løn for det som et job, siger hun til avisen Herald Sun og tilføjer:

– Forhåbentlig kan vi få det til at ske. Det er et stykke tid ude i fremtiden. Men alle de små ting, som vi sætter i værk nu, vil hjælpe med at nå det mål.

Ifølge avisen flytter Aiva Anagnostiadis med sin familie til Oxford, hvor hun skal kører for gokart-holdet Dan Holland Racing samtidig med tilknytningen til Alpine.

Australieren er ikke den eneste kvinde, der på det sidste har nærmet sig Formel 1. Udover hende har fem andre piger skrevet kontrakt med Alpine akadmiet.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Alpine er dog langt fra at være de eneste med et program til de helt unge kører. Lia Block, der er datter af den afdøde rallystjerne Ken Block, har også fået en akadmi-kontrakt.

Amerikaneren, der er ikke er ældre end 17 år, har også skrevet kontrakt med et Formel 1-hold. Læs mere om det her.

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler