Reklame:

VIDEO: Kevins V12-motor yder mindst 995 hestekræfter – “Rullefeltet kan ikke vise flere”

Den gigantiske V12-motor har mindst 995 hestekræfter ve 8.900 omdrejninger at byde på. For rullefeltet kunne simpelthen ikke mere end det.

Pete Aardema og Kevin Braun har bygget nogle ret vilde motorer de seneste par år. I 2021 kunne vi her på Boosted fortælle, om hvordan deres 6-liters V12’er ydede 920 hestekræfter.

Men der er mere endnu at komme efter. De to herre har også bygget en 20-liters V12’er. Og nu er der igen nyt fra San Diego.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den hjemmebyggede motor, som er videreudvikling af den fra 2021, yder nu mindst 995 hestekræfter.

Når vi – eller rettere Pete Aardema og Kevin Braun – er nødt til at tage det forbehold, skyldes det, at rullefeltet, de brugte, simpelthen ikke kunne mere. Hastigheder over 200 miles i timen – 321 km/t – kunne ikke måles.

LÆS OGSÅ: Kontroversiel værkstedskæde har igen million-underskud

Men både Pete og Kevin ved, at der er mere at hente. Også når det kommer til lyd. Den store V12’er er med 150 dB intet mindre end en ægte skriger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Til sammenligning er 120 dB ifølge Samvirke.dk smertegrænsen for det menneskelige øre.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?