Annonce:

Var den allerførste – sjælden Ferrari skal på auktion

Den første Ferrari 250 SWB California Spider nogensinde blev vist frem på Geneve Motor Show i 1960. Biludstillingen er død, men det er bilen ikke.

Geneve Motor Show findes ikke længere. Men det gør den 250 SWB California Spider, som Ferrari viste frem på biludstillingen i 1960.

Og nu – 64 år efter den første gang blev vist frem for offentligheden – dukker bilen op igen. Den skal finde en ny ejer.

Det skriver auktionshuset RM Sotheby’s i en pressemeddelelse.

Bilens nuværende ejer, der er en af bare 5 personer, som nøglerne i tidens løb er gået imellem, har haft den 3-liters V12’er i 16 år.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Disse elbiler kører kortest på en opladning

Ferrari har allerede bekræftet, at der er tale om lige den bil, og at den stadig kører rundt med sin originale gearkasse, motor og karosseri. Derfor koster bilen også lidt.

RM Sotheby’s forventer, at bilen, der skal sælges på auktion i Monterey, Californien, indbringer et sted mellem 16 og 18 millioner. Altså i dollar. Går bølgerne højt, kan ejeren altså inkassere, hvad der svarer til 123 millioner danske kroner.

Er Californien lidt for langt væk, er der også mulighed for at få fat i en uhyre sjælden bil noget tættere på. I Sverige leder den mest sjældne Saab til dato nemlig også efter ny ejer.

Det var planen, at bilen – en 9-3 cabriolet – skulle være produceret i 365 eksemplarer. En bil for hver dag i 2011. Så langt nåede de Saab-ansatte bare aldrig, før mærket gik konkurs i december det år. Læs mere om den bil her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler