Undersøgelse: Knæairbags har ingen effekt – i værste fald er den skadelig

Knæaribags har en lille – måske slet ingen – effekt ved en ulykke, viser ny undersøgelse

I dag er biler fyldt med airbags – selv til de forreste passageres knæ er den lille pude opfundet. Men nu viser en undersøgelse fra amerikanske Insurance Institute for Highway Safety, at airbagen kun hjælper minimalt i en ulykke.

I værste fald slet ikke. Resultatet viser sig efter, at den amerikanske pendant til Euro Ncap har haft over 400 biler med knæaribags gennem crashtests med frontale sammenstød. De data er så sammenholdt med information om skader ved biluheld på virkelighedens veje i 14 amerikanske stater.

Reklameblok:IIHS fandt faktisk, at airbagen øger risikoen for skader på underben i visse tilfælde. Samlet sørger airbagen dog for, at risikoen for skader falder.

Undersøgelsen viser da også, at knæairbagen kan tage lidt af skaden, hvis passagerne ikke har sele på. Men airbagens effekt er minimal, konkluderer IIHS.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk