Annonce:

Undersøgelse: Knæairbags har ingen effekt – i værste fald er den skadelig

Knæaribags har en lille – måske slet ingen – effekt ved en ulykke, viser ny undersøgelse

I dag er biler fyldt med airbags – selv til de forreste passageres knæ er den lille pude opfundet. Men nu viser en undersøgelse fra amerikanske Insurance Institute for Highway Safety, at airbagen kun hjælper minimalt i en ulykke.

I værste fald slet ikke. Resultatet viser sig efter, at den amerikanske pendant til Euro Ncap har haft over 400 biler med knæaribags gennem crashtests med frontale sammenstød. De data er så sammenholdt med information om skader ved biluheld på virkelighedens veje i 14 amerikanske stater.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

IIHS fandt faktisk, at airbagen øger risikoen for skader på underben i visse tilfælde. Samlet sørger airbagen dog for, at risikoen for skader falder.

Undersøgelsen viser da også, at knæairbagen kan tage lidt af skaden, hvis passagerne ikke har sele på. Men airbagens effekt er minimal, konkluderer IIHS.

 


Annonce:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler