Reklame:

Tyskerne nægter at forbyde fossilbilen: “EU er nødt til at tillade e-fuel”

Tyskerne vil ikke forbyde nye benzin- og dieselbiler i 2035, som EU ellers lægger op til. Der skal en backup-plan til, siger transportministeren.

Hvis det står til Tyskland, Italien og 5 andre EU-lande, kan EU-Kommissionen glemme alt at forbyde nye diesel- og benzinbiler fra 2035. En aftale der ellers bare var et par underskrifter fra at blive til virkelighed.

LÆS OGSÅ: 20-årig gik amok med ølflaske og blev sigtet for vanvidskørsel

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Altså lige indtil Tyskland trak i håndbremsen, med et krav om at EU tillader nye fossilbiler at køre videre på syntetisk brændstof – det såkaldte e-fuel – efter 2035.

Tidligere på ugen lød det fra både EU-systemet og tyskernes side, at man ville drøfte emnet torsdag. Men det er der ikke kommet meget ud af.

Faktisk nøjedes Tysklands transportminister Volker Wissing ifølge Reuters med at sige, at man er positivt stemt over for EU’s nye indstilling til syntetisk brændstof.

Torsdag eftermiddag understregede Wissing dog, at Tyskland ikke skriver under på nogen form for aftale, hvis ikke EU bekræfter, at e-fuel forbliver tilladt. Også efter 2035.

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?