Annonce:

Toyota nægter at bygge elektriske sportsvogne

Der bliver ikke noget af elbiler. I hvert fald ikke fra Toyotas performance-afdeling Gazoo Racing, der hellere vil udvikle forbrændingsmotoren ‘længst muligt’.

Der bliver ikke noget af elbiler fra Toyotas performanceafdeling Gazoo Racing.

For selvom der allerede er markanter og logoer fra performance-afdelingen på en række hybridbiler – blandt andet i form af GR Sport-modellerne Corolla Cross og CH-R – har chefen for det hele, Tomoya Takahashi, ikke tænkt sig at gå længere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det fortæller han i et interview til Carexpert.

– Vi vil bruge forbrændingsmotorer så meget som muligt, fastslår den japanske topchef.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Danske biler er allerede grønnere end forventet

Dermed kører Toyota i den stik modsatte retning af eksempelvis Volkswagen, hvor man vil tage livet af en række topmodeller med benzinmotor for i stedet at lave endnu et elbilmærke. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Med hybridteknologi kan vi reducere CO2-udledningen, og vi kan også bruge CO2-neutrale brændstoffer. Ingen kan se ti år ud i fremtiden.

Vi har tænkt os at køre flere veje og ikke kun satse på elektricitet, siger Takahashi.

På nuværende tidspunkt står Gazoo Racing bag biler som GR Yaris, Corolla og Supra. Biler der enten har turbomotorer eller nøjes helt uden den slags.

I det hele taget arbejder de ud fra idéen om, at biler ikke nødvendigvis skal og bør køre på strøm senest i 2035. Japanerne udvikler bl.a. motorer der forbrænder brint, og biler med filtre der selv fanger CO2. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Toyota er dog ikke helt alene i verden med det synspunkt. Sammen med Subaru og Mazda har mærket lovet at kaste milliarder af kroner i udviklingen af forbrændingsmotoren.

Og det kan være den rigtige vej at gå. Pieter Nota, der sad i BMW’s bestyrelse indtil 2023, tror ligefrem på, at EU ændrer holdning til forbuddet mod benzin- og dieselbiler. Og at det sker meget snart. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler