Tom har kørt over 1 mio. kilometer i sin Porsche 911

911’eren har ry for at være en sportsvogn, som kan bruges hver dag, det har Tom Thalmann taget ret så bogstaveligt.

Porsche 911 af 996-generationen havde noget kritisk bøvl med et IMS-leje, der kunne gå i stykker og resultere i motorhavari. Men fik man styr på det, var og er 996’eren noget af en evighedsmaskine.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Se bare på Tom Thalmann eksemplar her. Bilen købte han fra ny, og siden da er den blevet brugt til lidt af hvert, fortæller hans ven Eric Kaul i et facebook-opslag. Det er blevet til 676.000 mil svarende til 1.087.916 kilometer fordelt på hverdagsbrug og trackdaykørsel.

Da problemet med IMS-lejet blev almindelig kendt, besluttede Tom Thalmann at få genopbygget hele motoren for at komme problemet i forkøbet. Egentlig ville han bare have fikset nogle olie-lækager som faktisk viste sig slet ikke at være opstået. På det tidspunkt havde bilen kørt 616.000 kilometer.

Reklameblok:– Vi havde ikke forventet at finde en problemfri motor, så vi blev glædeligt overrasket, skriver Eric Kaul.

Tom Thalmann har ingen planer om at skille sig af med 911’eren. Der skal køres flere trackdays og flere pendler-kilometer. Ovenikøbet i det nordøstlige USA’s klima, der – ligesom det danske – ikke ligefrem er kendt for at være skånsomt mod biler.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk