Tilbagekalder 123.000 biler – soltaget kan flyve af

Mercedes mener at have løst et 20 år gammelt problem, som for visse bilister betyder, at soltaget kan flyve af deres biler. 

Mercedes tilbagekalder nu 123.696 biler. Mange af dem er mere end 20 år gamle. Mercedes tilbagekalder bilerne, fordi man har fundet ud af, at soltagene kan flyve af bilerne. Det har tyskerne faktisk vidst i stykke tid nu.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Mærket blev først opmærksom problemet i 2017, men der kunne man ikke løse problemet for C-Klasse, E-Klassen, CLK og CLS (også AMG-modellerne, red.) produceret mellem 2001 og 2011 helt. Men det håber Stuttgart-mærket at kunne nu.

LÆS OGSÅ: Ken Block er død – det ved vi om dødsulykken

Det er dog ikke første gang, at Mercedes tilbagekalder biler på grund af problematiske soltage. Det gjorde man også i 2019. Dengang viste mærkets undersøgelser, at den lim – man havde brugt til at fastgøre soltags-konstruktionen – muligvis ikke var stærk nok. Og det giver altså stadig problemer.

Reklameblok:I september fandt Mercedes så ud af, at problemet ikke nødvendigvis kun begrænser sig til den lim, som soltagene er fastgjort med. For at gøre skaden god igen, vil Mercedes uden beregning lægge nye soltag i de ramte biler.

Indtil videre er Mercedes ikke bekendt med, at nogle soltag har løsnet sig. Eller det der er værre. Men man vil altså ikke løbe nogen risiko. Det drejer sig om biler på det nordamerikanske marked. Der er ikke forlydender, om at europæiske biler skulle være ramt af den nye tilbagekaldelse.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk