Reklame:

Tesla vil lægge vinduesviskerne bag betalingsmur

BMW fik tidligere i år tæsk for det. Men Audi tror på idéen og nu går Tesla – måske – det samme.

Endnu er det kun ganske få bilproducenter, der har forsøgt sig med at tage betalinger for funktioner som sædevarme på abonnementsbasis.

BMW var først. Men tyskerne fik så mange tæsk for tiltaget, at mærket trak beslutningen tilbage i september.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men at BMW ikke tør kører den vej, har tilsyneladende ikke afholdt andre bilmærker fra at gøre forsøget.

Hos Audi mener man eksempelvis, at kunderne gerne vil betale for sædevarme hver måned. Og nu kan Tesla være på vej i samme retning. Elbilmærket er endda klar til at gå endnu længere.

LÆS OGSÅ: Haas-kører er stærkt utilfreds

På det sociale medie “X” – det tidligere Twitter – skriver brugeren GreenTheOnly, at han har gravet lidt i Teslas kommende softwareopdatering 2023.38.8.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og her er der ifølge GreenTheOnly ikke meget at være i tvivl om. Tesla lægger funktioner som varme i sæderne og opvarmede vinduesviskere bag en betalingsmur.

Ifølge GreenTheOnly gemmer softwareopdateringen også spor af, at Tesla elektronisk begrænser batterikapaciteten i Model Y.

Nu er det ikke første gang, at Tesla tager betaling for funktioner. Bilmærket har før taget betaling for belysningen i kabinen på Model 3 og mere batterikapacitet i ældre eksemplarer af Model S og X. Selv sædevarme har været lås bag såden en mur.

Reklameblok:


Om Tesla så faktisk gør alvor af ‘truslen’, må vi vente med at se. Ifølge Motor1 har mærket endnu ikke villet svare på spørgsmål om eventuelle abonnementsfunktioner i nye biler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?