Annonce:

Stellantis vil bygge brintbiler i Europa allerede i år

Verdens fjerdestørste bilkoncern, Stellantis, siger, at brint er en del af fremtidens bilpark. Produktionen begynder i Polen allerede i år.

Verdens fjerde største bilkoncern, Stellantis, forventer ikke bare, at der kommer brintbiler på gaden i fremtiden. De gør selv noget ved det.

Allerede i år tager bilkoncernen skridtet. Den første produktion af brintdrevne varebiler begynder i Polen, hvorefter der bør ske noget på markederne i Nordamerika.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det går faktisk lynhurtigt. Det fortæller Jean-Michel Billig, der er leder af Stellantis’ brintprogram, med henvisning til en brændselscelleudgave af den store Ram 5500.

Det skriver Auto Bild.

LÆS OGSÅ: Købte biler fra Tyskland – nu er han konkurs

Stellantis mener, at man vil kunne producere op mod 100.000 elbiler med brint som drivmiddel i 2030. Samtidig mener koncernen at kunne reducere mindst 40 procent af produktionsomkostningerne i takt med udviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig vurderer Stellantis, at omkring 40 procent af alle nye erhvervskøretøjer i 2030 vil køre på brint. Koncernen er dog ikke meget for at udelukke hverken det ene eller det andet.

Ikke engang benzin eller diesel. Allerede sidste år sagde koncernen, der er en sammenslutning af flere historiske bilmærker, at 23 millioner af deres biler, som allerede er på vejene, uden problemer kan køre på eksempelvis syntetisk benzin, det såkaldte e-fuel. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler