Skuespiller sagsøgte Rockstar: “GTA-figur ligner og lyder som mig – hun ER mig!”

Foto: Roclkstar Games/PR

Hollywood-skuespilleren forsøgte men fik ikke meget ud af at sagsøge skaberne af verdens største spil-succes. 

Lindsay Lohan forsøgte for næsten 10 år siden at sagsøge Rockstar Games. Skuespilleren mente, at en figur i spillet Grand Theft Auto V lignede hende lidt for meget. Og ikke bare det. Den tidligere Disney-stjerne var sikker på, at figuren Lacey Jonas, en berømt filmstjerne i spillet, var inspireret af hende.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Her skaffer børnearbejde din elbils batteri

Lohan mente ikke kun, at Lacey lignede hende. Skuespilleren hævede også, at figurens stemme og tøjstil mindende mistænkeligt meget om ‘den ægte vare’

Rockstar har ‘kopieret min telefon’
Just My Luck-skuespilleren sagsøgte i først omgang Rockstar Games helt tilbage i 2014. I sagsanlægget hævede hun, at GTA-udviklerne havde kopieret alt fra hendes ‘persona’ til mobiltelefon og håndtegn til figuren Lacey Jonas. Det skriver LadBible.

Reklameblok:Lindsays hær af advokater mente, at Rockstar havde brugt et billede af Lohan i bikini fra 2007, da spilskaberne kom på Lacey Jonas

I 2016 blev Lohans sagsanlæg dog afvist af hele fem dommere, som fortalte Hollywood-stjernen, at hun ikke havde krav på noget som helst, når det kom til Rockstars kreative frihed.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Lindsay Lohan (@pukigaziki2)

Reklameblok:

Afvist flere gange: “Det har ikke noget på sig”
Men Mean Girls-stjernen og hendes advokater gav ikke op så let. Deres appel blev dog pure afvist igen to år senere. Lohan er dog langt fra den eneste berømthed som har forsøgt sig med at suge på lappen hos Rockstar, som stadig spinder milliarder af dollars på GTA-serien.

Det var dog det samme år, at reality-tv-stjernen Karen Gravano forsøgte at sagsøge Rockstar Games for 40 millioner dollars. Gravano hævdede, at figuren Antonia Bottinos ikke bare lignende hende. Men at figurens baggrundshistorie var direkte baseret på hendes liv. Også det sagsanlæg blev dog afvist.

I 2022 kunne Rockstar notere sig, at den seneste GTA-udgivelse, GTA V, er solgt i mere end 170 millioner eksemplarer. Hvilket gør spillet til den bedst sælgende konsol/PC-udgivelse. Nogensinde! Og ikke bare det. GTA V er og er stadig det stykke underholdning, som hurtigst har indtjent 1 milliard dollars på tværs af platforme.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk