Annonce:

Skandale-mobiltelefonfirma skal også bygge elbiler

Den nærmeste konkurrent har fået vanvittigt mange ordrer, men mindst lige så mange tæsk for en elbil, der er dårligt bygget. Alligevel vil Huawei nu også bygge elbiler.

Skandaleramte Huawei vil nu også ind på bilmarkedet med en elbil. Faktisk har kinesernes satsning allerede fået et navn. Stelato S9 hedder den.

Og det går ikke nødvendigvis godt med den slags hver gang. Det skal Huawei bare skele til konkurrenten Xiaomi for at finde ud af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Xiaomi SU7 er, selvom kinesere i bunke vis har bestilt en, en bil fyldt med fejl. Der er historier fremme om biler, der bremser ad sig selv, og biler der ikke kan repareres efter bare 40 kilometer. Læs mere om det her.

Alligevel vil Huawei, der i Danmark mest er kendt for en spionagesag mod TDC i 2019, nu forsøge sig med en elbil.

Det skriver Car News China.

Stelato S9 er udviklet i samarbejde med Group (BAIC). Den kan ifølge mobiltelefon-mærket holde en pris fra 52.800 euro svarende til små 400.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Fejl opdaget i Danmark – tilbagekalder 100.000 døde elbiler

Faktisk er det allerede nu muligt at forudbestille eksemplarer af bilen, der vil blive leveret til de første kunder allerede til august. I hvert fald hvis Huaweis produktionsplan holder stik.

Men det er ikke alt. Kineserne mener, at Stelato S9 kan og skal konkurrere med Audi A8 og Mercedes S-Klasse og køre 800 kilometer på den samme opladning.

Når det kommer til hestekræfter er der i hvert fald 308 styk at komme efter i udgaven med én elektrisk motor. Lægges der yderligere en elmotor på forakslen, vokser ydelsen til 522 hestekræfter. Det skal vi op i en A8 med W12-motor eller en S8 med 4-liters V8-motor for at kunne matche.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler