Annonce:

Seat tager svulmende Leon med til Geneve Motor Show: 345 hk i banebilen Cupra Evo

CUPRACER-EVO-17001

Selvom rallyprogrammet er skrottet, er der stadig fuld fart på motorsporten hos VAG-gruppen. Seat tager ny TCR-ræser med til Geneve Motor Show i denne måned

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Som art har biler på forssilt brændstof aldrig være mere truet, end de er nu. Men bilfabrikkernes modsvar synes at være en tendens til blot at gøre deres modelprogram kraftigere og hurtigere.

Bare se på VAG-gruppen. Her præsterede Seat først at klemme 280 hk ud gennem forhjulene på deres udgave af Golf GTI kaldet Leon Cupra. Så blev det til 290, og lige om lidt er det 300 hk! Vel at mærke stadig på forhjulene.

banner_AS2
Endnu en VAG-bil i motorsport
Alligevel findes der typer, som synes, de tal er lige tamme nok. Til dem er VAG-koncernen nu klar med deres nyeste banebil. Seat Leon Cupra Evo hedder den. Bilen skal konkurrer i det internationale touring car-mestskab. Her er moder-fabrikanten Volkswagen samt Audi allerede repræsenteret med henholdsvis Golf GTI TCR og RS3 LMS.

Under hjelmen på Cupra Evo findes samme 2-liters fire-cylindret som i gadebilen. Borset fra det faktum at maskinen i Evo er noget heftigere plus lettet for gadebilens ‘dødvægt’. Effekten er peppet til 340 heste og 420 newtonmeter. Hvordan de skal transimiteres vil Seat lade sine kunder om. Bilen kan nemlig købes med enten sekventielt manuelt gear eller en DSG-løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De mange kræfter sendes dog stadig i asfalten via forhjulene. Til at tøjle dem har Seat dog udvidet bremseskivernes diameter betragteligt. 378 mm. er målet foran, 272 mm. klarer sagerne bagtil.

Gadebilen Leon Cupra og EVO-udgaven præsenteres begge på Geneve Motor Show mellem d. 9 og 19. marts.

 

 

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler