Reklame:

Så skete det: København forbyder bilister at køre over 40 km/t

Fra tirsdag i denne uge skal bilisterne flere steder i København vænne sig til nye fartgrænser.

Farten i byen er 50 km/t. Eller er den? Næ. I hvert fald ikke i København. Flere steder i hovedstaden – først i Vanløse og Valby –  har bilisterne siden tirsdag i denne uge skullet sætte farten ned med 10 km/t.

Det skriver TV2 Kosmopol – det tidligere TV2 Lorry.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I første omgang sænkes farten på udvalgte veje i hovedstaden. Men på sigt er det meningen, at det på alle veje i København skal være forbudt at køre over 40 km/t.

Enhedslistens teknik- og miljøborgmester, som desuden vil forbyde et ellers lovligt racerløb i byen, mener, at den nye fartgrænse handler om trafiksikkerhed.

LÆS OGSÅ: Enhedslisten vil forbyde lovligt racerløb: “Kan godt forstå dem der hader det”

Det er da også et bredt flertal på Københavns rådhus, der ønsker at gøre livet mere besværligt for bilisterne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og det bliver kun værre for bilisterne. Senest i 2025 skal farten være sat ned på alle veje i hovedstaden. Men ser man på isoleret på fartgrænser, står det faktisk endnu værre til i Odense.

I den største by på Fyn vedtog et enigt byråd i juni måned, at bilisterne skal forbydes at køre over 20 km/t på de fleste af byens veje. På resten af vejnettet – bl.a. ringvejene – skal hastigheden sættes ned fra 70 og 60 km/t til 30 km/t.

Noget tyder dog på, at de borgerlige partier har fået kolde fødder. Tidligere på måneden sagde både Konservative og Venstre, at det de nye hastighedsgrænser ‘har for store konsekvenser for byen’.

Reklameblok:


Hastighedsgrænser som partierne vil at mærke selv synes er en god idé. Eller det syntes de i hvert fald tilbage i juni måned. Læs mere her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?