Annonce:

Russisk ejer har indledt en krig på Nürburgring

En veritabel krig er brudt ud på verdens mest berømte racerbane. Det drejer sig om det 24-timers løb på Nürburgring, også kendt som ‘det grønne helvede’.

Besøg vores annoncør:

Der er opstået en sand magtkamp omkring asfalten. Og så endda på verdens mest berømte racerbane Nürburgring – nærmere bestemt Nordsløjfen.

Det skriver Autobild.

Striden handler konkret om afviklingen af det 24 timer lange løb på den legendariske racerbane. Organisationen bag banen ønsker nemlig at gøre sig mere uafhængig af Tysklands svar på FDM, ADAC.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Omvendt er det ADAC, der er hovedsponsor for Nürburgring Endurance Series, som har været afholdt siden 1977.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Men nu vil folkene bag Nürburgrings drift ikke længere give Nürburgring Endurance Series nogle datoer til at afvikle løbsserien på.

Heller ikke selvom det er i strid med tysk lovgivning. Ifølge loven skal offentligheden nemlig ‘sikres adgang’ til banen – og det permanent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Af den grund har Nürburgring Endurance Series også fået domstolenes ord for, at løbsserien kan afvikles på banen. Imens har Nürburgring-folkene valgt at omdanne en af deres egne løbsarrangementer til en såkaldt testdag.

Der er officielt ingen forklaring på hvorfor, men uofficielt siges det, at det skyldes manglen deltagere og dermed biler.

Det tyske motorsportsforbund har beklaget situationen omkring og på den legendariske bane, noget forbundet kalder ‘unødvendigt’.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Arrangørerne burde stå sammen i stedet for at skændes med hinanden om biler, sponsorer og datoer. Der er ikke plads til magtspil i tysk motorsport i 2024, lyder det fra forbundets formand, Wolfgang Wagner-Sachs.

Selvom asfalten på Nürburgring er offentlig tilgængelig, er stedet ikke offentlig ejendom. I 2016 købte den russiske milliardær Viktor Kharitonin 99 procent af bane-komplekset.

Ifølge Forbes Russia menes han at have betalt op til 38 millioner euro for det, svarende til 283 millioner danske kroner. Det er det tyske firma Getspeed, der ejer den sidste procent af banen.

Læs flere spændende nyheder fra motorsportens verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler