Reklame:

Rigspolitiets egne tal afslører: Her står Danmarks mest indbringende fotofælder

Antallet af bilister, der bliver blitzet af de fastmonterede stærekasser, er faldet drastisk. Men de faste fotofælder er stadig en guldrandet forretning for staten, viser Rigspolitiets egne tal.

111.182.200 kroner.

Så meget er der udskrevet bøder for siden 2021 efter de såkaldte stærekasser, der udfører automatisk fartkontrol, blev indsat på udvalgte danske vejstrækninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men selvom de har indbragt mange millioner kroner i statskassen, har stærekasserne vist sig at være så succesfulde, at antallet af blitzede bilister har styrtdykket i samme periode.

Det viser en gennemgang af tal fra Rigspolitiet, som Gjensidige har foretaget. Det skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bilmærke tilbagekalder 1.3 millioner biler – “Bilerne accelerer af sig selv”

Hvor der i 2021 var 42.085 sager om hastighedsoverskridelser ved landets 20 stærekasser, faldt det tal til 25.753 sidste år. Et fald på knap 40 procent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

En udvikling der lader til at fortsætte i år, hvor der i årets første fire måneder blev oprettet 3.926 sager i forbindelse med stærekasser.

En udvikling der er enormt positiv og viser, at stærekasserne har haft en positiv indvirkning på trafiksikkerheden, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.

– De strækninger, hvor der er opsat stærekasser, blev særligt udvalgt, fordi der både blev kørt for stærkt og skete for mange ulykker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Og når vi ser så stort et fald i sager om hastighedsoverskridelser på samtlige strækninger, så er det et tydeligt tegn på, at indsatsen virker, og det er i sig selv meget positivt, siger direktøren.

Men på trods af succesen med at få nedbragt hastigheden på strækningerne med stærekasser håber Henrik Sagild, at de samtidig er med til at give bilister en øget bevidsthed om konsekvenserne ved at køre for stærkt.

– Højere fart giver større risiko for ulykker, og derfor er for høj fart også skyld i alt for mange ulykker hvert år.

– Derfor er det mit håb, at bevidstheden om ikke at blive blitzet i en stærekasse også giver en mere generel forståelse for vigtigheden af at overholde fartgrænserne på strækninger uden permanent fartkontrol.

De fem stærekasser med flest sager siden 2021: 

Vildsundsvej 6,3 km. mrk., Nykøbing Mors: 17.881
Gaabensvej, Nykøbing F: 11.612
Vildsundsvej 6,7 km mrk., Nykøbing M: 7.845
Aalborgvej, Aabybro: 5.617
Bogensevej, Odense: 5.383


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?