Annonce:

Replika af berømt Formel 1-bane leder efter ny ejer

Det eneste, der mangler, er størrelsesforholdet. Ellers minder racerbanen i Amarillo, Texas, om den Formel 1-bane i Istanbul, der ikke bruges længere.

Besøg vores annoncør:

På det seneste har Boosted kunnet fortælle om en hel del racerbaner, der søger ny ejer. Blandt andet “Big Willow”. Læs mere om det her.

Og nu er endnu en dukket op. Denne gang er det en 1:1-replika – altså af layoutet – af Istanbul Park. Et sted, der fungerede som Formel 1-bane mellem 2005 og 2020.

Komplet med 14 sving er banen i Texas dog en smule kortere end forbilledet i Tyrkiet. Istanbul Park, der er designet af den legendariske bane-mand Hermann Tilke, er 5,38 kilometer lang. Replikaen er lige lidt mere end 1,6 kilometer lang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er altså noget af en komprimeret oplevelse, der venter den eller de nye ejere. Det var Thane Morgan, der i sin tid fik anlagt banen i Texas som et privat område. Det blev dog senere åbnet for offentligheden.

LÆS OGSÅ: Små sko? Politiet sigter passager for ‘hilsen’

Banen blev i 2022 solgt til de tre Yuchinski-brødre, som gennemrenoverede stedet. Men nu skal også brødrene altså videre. Derfor er Amarillo Kart Complex, som stedet er døbt, nu sat til salg igen.

Hele herligheden kan erhverves for den ‘beskedne’ sum af 2 millioner dollar, svarende til lige knap 14 millioner danske kroner med den dagsaktuelle vekselkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den kommende ejer kan roligt regne med at have stedet for sig selv. Det sidste konkurrence-løb blev nemlig kørt på banen i 2017. Intresserede kan finde hele salgsopstillingen over anlægget i Texas her.

Skal vi blive herhjemme, men søger du en ejendom som stadig skal emme af biler, er det faktisk ikke nødvendigt at køre længere end til Taastrup. Her ligger nemlig det gigantiske bilhus som Fisker Inc. forlod for bare et måned siden.

Til Boosted fortæller erhvervsmælger Kim Kyhl Andersen, at mindst et bilmærke dog allerede har udvist interesse i at overtage stedet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Jeg kan sige så meget, at der er udvekslet økonomiske tal, lyder det fra erhvervsmægleren der også var med inde over, da Fisker Inc. i sin tid flyttede ind i lokalerne.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler