Reklame:

Politiet slår til mod klima-aktivister der limer sig selv til veje: “Vi har taget penge fra dem”

Politiet har ransaget femten steder, der har forbindelse til flere aktivistgrupper, hvis medlemmer limer sig til asfalt i protest. 

Tysk politiet har endnu engang slået hårdt ned på en gruppe af såkaldte klima-aktivister. Denne gang har politiet ransaget 15 af aktivisternes tilholdssteder.

Det er gruppen Letzte Generation, som politiet på anklagemyndighedens forlangende har aflagt de mange besøg. Og ikke bare det. Som resultat af ransagningerne kan ordensmagten fortælle, at man har beslaglagt flere af aktivisternes ejendele. 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ud over ejendelene har tysk politi også beslaglagt to bankkonti, som protestgruppen indtil ransagningsaktionen rådede over. Det skriver Reuters.

Bankkontiene er en del af anklagemyndighedens mistankegrundlag om økonomisk kriminalitet, som nu rettes mod klimaaktivisterne.

LÆS OGSÅ: Parkeringsselskab taget i at uddele ulovlige p-afgifter: “Det var en fejl”

Ifølge politiet drejer det sig om 1,4 mio. euro svarende 10,4 mio. danske kr., som klima-aktivisterne er mistænkt for at have indsamlet ulovligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Anklagemyndigheden siger, at aktionen mod aktivisterne kommer, efter at man de senest år har modtaget flere klager aktivisternes kriminelle adfærd.

Ulovligt var det også, da en række aktivister sidste år trængte ind på Volkswagen-museet “Autostadt” og limede sig selv til gulvet på Porsches etage.

Museets personale valgte at slukke for varme og lys på stedet, hvor aktivisterne sad natten over, indtil politiet fjernede dem med magt morgenen efter.

Reklameblok:


Efterfølgende klagede aktivisterne over, at ‘de ikke fik noget sted at skide’, mens de protesterede. Læs mere om den sag her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?