Annonce:

Politiet skød efter vanvidsbilist – nu skal han meget længe i fængsel

I forsøget på at flygte fra politiet kørte en 29-årig mand over 100 km/t i en by-zone. Det betaler han nu prisen for. 

Torsdag sad en 29-årig mand på anklagebænken ved Retten i Randers. Her nægtede han sig skyldig i vanvidskørsel. Alligevel valgte han at modtage en dom, som blandt andet betyder, at staten nu har konfiskeret hans bil. Ligesom han skal tilbage flere måneder i fængsel.

Det oplyser Østjyllands Politi en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sagen begyndte, da den 29-årige tilbage i november sidste år ikke ville stoppe for den patrulje, der mødte ham nord for Glesborg på Djursland. I stedet kørte han over 100 km/t i en byzone og brugte både cykelsti og fortov i forsøget på at slippe væk.

I byen Ørum forsøgte en patrulje gøre en ende på det hele ved at afskære den 29-årige vejen. Men han valgte i stedet at bakke ind i patruljebilen, så den betjent, der sad bag rattet, kom til skade med benet. Efterfølgende valgte politiet at skyde efter bilen for at stoppe den 29-årige, hvilket til sidst lykkedes.

LÆS OGSÅ: Peugeot-ejer parkerede ‘som en idiot’ – supermarkeds-ansatte tog GENIAL hævn

Det viste sig, at manden muligvis tog flugten, fordi han kørte rundt uden kørekort. Retten fandt det bevist, at der var været tale om vanvidskørsel, og at den 29-årige havde bragt andre menneskers liv og førlighed i fare. Han blev desuden dømt for at have angrebet betjenten ved at have kørt ind i patruljebilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nu mister han sin bil, ligesom han heller ikke må sætte sig bag rattet de næste fem år. Manden fik i alt 9 måneders fængsel, men han har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i november sidste år.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler