Reklame:

På grund af én nummerplade skylder Morten 107.000 kr. – nu skal han i landsretten

Morten Bo Kristensen er kun én blandt mange, som har fået store dagsgebyrer for uforsikrede køretøjer. Men nu skal hans sag tages op af landsretten. 

I nu fire måneder har TV Syd kunnet fortælle om en mildest talt kritisabel sagsbehandling hos forsikringsfonden DFIM, der på statens vegne opkræver dagsgebyrer på 250 kroner for uforsikrede køretøjer.

LÆS OGSÅ: Politikere klager: “Vi er magtesløse over for ulovligt gaderæs”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Gebyrer der er absurd høje. Sådan en bøde har 27-årige Morten Bo Kristensen fået, fordi han har en uforsikret motorcykel stående med nummerplade. Han har bare intet vidst om dagbøderne, før der lå en indkaldelse til fogedretten. Det skriver JydskeVestkysten.

Der blev sendt et brev, men…
Morten Bo Kristensen tabte sagen i byretten, fordi DFIM kunne dokumentere, at man havde sendt et brev med kravet afsted. På det brev står der bare ikke noget navn.

Og det vil Morten Bo Kristensen ikke finde sig i. Derfor har han nu anket til landsretten, som skal tage stilling til, hvem der har dummet sig. Morten eller DFIM.

På grund af den kritiske dækning af DFIM’s arbejdsmetoder indførte fonden i januar i år et gebyrloft på 60.000 kr. for private borgere. Det gebyrloft gælder dog kun nye sager. Alle sager mod private fra før 31. december vil DFIM nedskrive til 25.000 kr. For erhvervsdrivende er loftet 60.000 kr.

Reklameblok:
TV Syd har dog også beskrevet, hvordan fonden har droppet nogle af sine krav mod køretøjs-ejere. Mediet har dog også beskrevet, hvordan DFIM håndtering af sagerne opfattes på Christiansborg.

Blandt andet siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofoed, at det for ham ser ud, som om at Fonden ændrer sin håndtering af dagsgebyrerne, hver gang pressen nævner emnet.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?