Reklame:

Onsdag gik politiet særligt efter disse trafikanter

Det er første gang i år, politikredsen retter blikket specifikt mod den type trafikanter. 

Bevæger man sig i trafikken, skal man overholde færdselsloven. Og det uanset hvor langsomt det går. Af samme grund gik Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling specifikt efter traktorer.

Ved den type kontroller kigger politiet især efter, om den slags køretøjer lever op til de særlige regler der gælder for dem i trafikken. Det gælder for eksempel krav til afmærkning, lys og blink, udsyn fra kabinen, totalvægt og maksimal højde, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men førerne af traktorerne har yderligere ét særligt ansvar. Nemlig at gøre vejene rene , hvis eksempelvis traktoren smider jord efter sig. Derudover tjekkede politiet, om traktorførerne holdt sig inden for færdselsloven mere generelle rammer.

Altså om de kørte uden at tale i håndholdt mobil, uden for meget sprit i blodet og selvfølgelig har et kørekort.

Boosted har spurgt politikredsen til, om instansen kastede noget bemærkelsesværdig af sig. Opdateres…

Opdatering 31.03.2023: Syd- og Sønderjyllands Politi er ikke vendt tilbage på Boosteds henvendelse, men af kredsen eget pressemateriale fremgår det fredag, at man 21 gange sigtede 15 traktorførere for at overtræde færdselsloven. Og at en enkelt vanvidsbilist, der havde narko i blodet, også røg i fælden.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?