Annonce:

Nye Volvoer sladrer når andre bilister bryder loven

Volvo har søgt patent på en løsning, der gør nye biler i stand til at sladre om andre bilister med kameraovervågning. Også bagudrettet.

Med et bagudvendt kamera vil nye Volvoer overvåge trafikken bag ved dem selv. På den måde vil bilister i en ny Volvo automatisk få besked, hvis/når bilisten bag ved bruger eksempelvis håndholdt mobiltelefon.

Noget der er ulovligt i en lang række lande verden over. Bl.a. herhjemme hvor den form for mobilsnak koster 1.500 kroner i bøde og et klip i kørekortet. Altså udover et bidrag til Offerfonden på 500 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men faktisk har Volvo taget patent på flere teknologiske løsninger. Altså i sikkerhedens navn, siger det kinesiske mærke. Et andet system skal bl.a. registrere cyklister i et lyskryds og forudsige de tohjuledes næste træk.

Hvis en cyklist krydser vejen foran en ny Volvo, vil bilen automatisk klodse bremsen for at undgå en ulykke.

LÆS OGSÅ: Danmarks billigste nye bil er en 11 år gammel Mitsubishi

Tilbage til mobiltelefonen. Allerede i dag har den problemfyldte Volvo EX30 et kamerasystem, der holder øje med, hvor bilisten kigger hen. Men systemet kan ikke registrere, om øjnene er rettet mod en mobiltelefon.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det vil Volvos nye system heller ikke kunne. Det er altså ‘kun’ rettet mod de andre bilister. Tanken er, at en ny Volvo ikke blot vil kunne advare sin ejer om fare men også de øvrige bilister på vejen.

“En distraheret bilist påvirker ikke kun føreren selv, men også andre trafikanter,” skriver Volvo i patentansøgningen.

For at være på den rigtige side af loven siger Volvo, at ingen data fra det nye kamera vil blive gemt. Det skal i stedet opføre sig, som vi i forvejen kender teknologien i et bakkamera.

– Jeg vil ikke sige, at vi filmer, det er ikke en optagelse, vi gemmer. Vi gør det i realtid, siger Oswaldo Perez Barrera, der er udviklingsingeniør hos Volvo Cars, i et interview Vi Bilägare.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Volvo mener heller ikke, at deres nye system vil kunne afsløre bagfrakommende bilisters identitet. Men allerede nu advarer en svensk professor netop mod Volvos teknik. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler