Reklame:

Nye tal afslører: “Så meget har Danmark tabt på bilafgifter sidste år”

At der blev solgt færre biler sidste år, er kun en del af forklaringen, på at der ‘mangler’ milliarder af afgiftskroner i statskassen.

Det går ikke godt ude på de danske veje. I hvert fald ikke hvis man bruger statskassen som målestok. Og da slet ikke hvis man ser på, hvad der kom ind i registreringsafgifter sidste år.

For så mangler der penge. Mange penge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret viser Skatteministeriets egne tal, at der kom 11,6 mia. kr. ind i registreringsafgift sidste år.  Og selvom det lyder af meget, er niveauet det laveste i mere end 10 år.

På knap to år er statens indtægter fra afgiften på nye biler faldet med 7 mia. kr. Skatteministeren undskylder tabet med et lavere antal helt fabriksnye biler på de danske veje.

LÆS OGSÅ: Toyota i nyt forsøg: “Elbiler skal lyde og skifte gear som benzinbiler”

– Den vigende profil for registreringsafgiften skal bl.a. ses i lyset af, at antallet af nyregistrerede personbiler er faldet fra ca. 200.000 stk. i 2020 til ca. 150.000 stk. i 2022.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Hvilket skønnes at skyldes leveranceproblemer og usikkerhed om den økonomiske udvikling, lyder det i et svar, som ministeren har sendt til Folketingets skatteudvalg.

Når det ikke er hele forklaringen på statens provenutab, skyldes det, at el- og hybridbiler, der stadig ikke betaler de fulde 150 procent i afgift, udgør en stadig større andel af nybils-salget herhjemme.

Men allerede næste år stiger både el-og hybridbilerne i afgift. Allerede i år regner skatteministeriet dog med, at der kommer mere registreringsafgift ind.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?