Annonce:

Nye tal afslører: “Så meget har Danmark tabt på bilafgifter sidste år”

At der blev solgt færre biler sidste år, er kun en del af forklaringen, på at der ‘mangler’ milliarder af afgiftskroner i statskassen.

Besøg vores annoncør:

Det går ikke godt ude på de danske veje. I hvert fald ikke hvis man bruger statskassen som målestok. Og da slet ikke hvis man ser på, hvad der kom ind i registreringsafgifter sidste år.

For så mangler der penge. Mange penge.

Helt konkret viser Skatteministeriets egne tal, at der kom 11,6 mia. kr. ind i registreringsafgift sidste år.  Og selvom det lyder af meget, er niveauet det laveste i mere end 10 år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

På knap to år er statens indtægter fra afgiften på nye biler faldet med 7 mia. kr. Skatteministeren undskylder tabet med et lavere antal helt fabriksnye biler på de danske veje.

LÆS OGSÅ: Toyota i nyt forsøg: “Elbiler skal lyde og skifte gear som benzinbiler”

– Den vigende profil for registreringsafgiften skal bl.a. ses i lyset af, at antallet af nyregistrerede personbiler er faldet fra ca. 200.000 stk. i 2020 til ca. 150.000 stk. i 2022.

– Hvilket skønnes at skyldes leveranceproblemer og usikkerhed om den økonomiske udvikling, lyder det i et svar, som ministeren har sendt til Folketingets skatteudvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når det ikke er hele forklaringen på statens provenutab, skyldes det, at el- og hybridbiler, der stadig ikke betaler de fulde 150 procent i afgift, udgør en stadig større andel af nybils-salget herhjemme.

Men allerede næste år stiger både el-og hybridbilerne i afgift. Allerede i år regner skatteministeriet dog med, at der kommer mere registreringsafgift ind.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler