Annonce:

Nyd lyden: VW Rugbrød med 530 hk fra Porsche-motor

530hp-Porsche-993-Bi-Turbo-powered-Volkswagen-T1

Schweiziske Fred Bernhard har brugt fem år på at klemme en turbo-motor fra en Porsche 911 993 ned i et gammelt Type 1 VW Rugbrød

Oprindeligt yder den 3,6-liters biturbo-motor fra en Porsche 993 402 hestekræfter. Lagt i et gammelt folkevogns rugbrød kunne den sagtens gøre den gamle hippiebus til en potent sag i sig selv. Men schweiziske Fred Bernhard er lige gået skridtet videre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hans Type 1 er tilmed ikke en Type 1, det ligner bare. Faktisk er den baseret på 80’er-udgaven af rugbrødet, T3’eren. Men tilbage til motoren. Den har Bernard nemlig tryllet ekstra 128 hestekræfter ud af. Så effekten ender på 530 hypper. Det hele får selvfølgelige en ekstra spand kul af de 757 Nm, der følger i kølvandet.

Bilen har udover føreren plads til tre ekstra personer. Det er der altså ikke ret mange andre racerbiler, som kan. I det hele taget er det utvivlsomt de færreste racere, der har form som en VW-bus. Men fedt er det!

SE DEN POTENTE BUS BLÆSE RUNDT PÅ MONZA I KLIPPET HERUNDER


Annonce:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler