Reklame:

Ny undersøgelse: Halvdelen af alle danske bilister er bange for disse veje

Mens 90 procent af danske bilister mener det er vigtigt at have de rigtige dæk på, viser en ny undersøgelse, at over halvdelen decideret frygter visse vejforhold.

Med det meget omskiftlige klima i Danmark skulle man tro, at danske bilister er klar på lidt af hvert. Også på vejene.

Men ifølge en ny undersøgelse fra dækfabrikanten Goodyear forholder det sig lige omvendt hos mere end halvdelen af de danske bilister.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Dækmærket har spurgt 500 danskerne til kørsel under udfordrende vinterforhold og hvordan de forholder sig til det.

Det oplyser Goodyear i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Ny Volvo-chef tog Tesla på arbejde: “I må ikke tage billeder af den”

Og det er ikke ligefrem, fordi danskerne tager vintervejret med ophøjet ro. Faktisk svarer over 50 procent i undersøgelsen, at de er bange for glatte veje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Det er forståeligt, at vinterkørsel kan være en kilde til bekymring for mange af os. Uforudsigelige vejrforhold, som for eksempel isglatte veje, kan være en udfordring.

– Men der findes måder at dæmpe nervøsiteten på og forberede sig på det uventede. Bortset fra at investere i premiumdæk kan man nemt tjekke bremserne og rense forlygterne.

– Det tager ikke meget tid og det er med til at øge sikkerheden på vejen, siger Sonia Leneveu, Director Marketing Consumer Europe hos Goodyear.

Reklameblok:


Den svenske psykolog David Waskuri har en række råd til bilister, der genre vil blive fortrolig med vinterkørsel. Det handler, siger psykologen, i høj grad om at lade alt andet end kørslen ligge. Ligesom bilister bør tænke på at være ekstra udhvilet og holde god afstand til andre.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?