Annonce:

Ny undersøgelse: Først nu har elbil-ejerne lært det

Hvis man tænker sig bare lidt om, er der mange penge at spare. Men selvom elbilerne efterhånden har været her længe, er det først nu, elbilerne har lært det, viser ny undersøgelse.

Efter Ruslands invasion af Ukraine sidste år lærte alle, at strøm er en dyr ressource. Især i de typiske spidsbelastnings-timer mellem kl. 17 og 21. Men nu viser en ny undersøgelse, at elbil-ejerne har lært at lade, når strømmen er billigst. Nemlig om natten.

Det viser en ny undersøgelse fra Radius Elnet, der ejer og driver elnettet i Storkøbenhavn, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Selskabet har undersøgt forbrugsmønsteret hos 16.000 elbilejere, efterfølgende har man udført stikprøver for at se, hvor meget elbilejerne spare ved at flytte ladetidspunktet.

– Det fremgår sort på hvidt af vores data, at mange elbilister har fanget, at elprisen er høj fra 17-21 og lav om natten, og at det derfor er smart at elbilen lader op, når vi andre sover. Men der er stadig en del, som lader bilen op i den periode, hvor myldretiden på elnettet er størst, og hvor strømmen er dyrest, siger Jens Fossar Madsen, administrerende direktør i Radius Elnet i en pressemeddelelse.

Op til 1.100 kr. bare for at flytte strøm
Det er særligt penge at spare, hvis elbil-ejerne tænker lidt over de såkaldte nettariffer. Altså de penge, elselskaberne tager for at flytte strømmen frem og tilbage. Ifølge Radius er strømforbruget mellem kl. 17 og 21 da også faldet.

I 2021 lå forbruget over gennemsnittet, men spoler vi frem her til første del af 2023, ligger forbruget under gennemsnittet. Selskabets beregning viser, at man ved at lade om natten skal af med 379 kr., mens det er noget dyrere, hvis elbil-ejerne betaler en gennemsnitlig tarif. Så betaler man nemlig 660 kr. bare for at få strømmen ned i bilens batteri.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Er man helt ligeglad med, hvornår man lader – koster det 1.100 kr. at få flyttet et gennemsnitlig forbrug på 1.000 kWh ned i elbilen, viser beregninger fra Radius.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler