Ny udmelding: TVR genopstår som elbilmærke


Men man dropper ikke V8-motoren. I hvert fald ikke for den første model Griffith.

Genoplivningen af det engelske sportsvognsmærke TVR er blevet udskudt igen og igen. Og igen. Vi skal helt tilbage til 2017 for at finde den første lancering af Griffith-modellen. Siden har det været stille omkring mærket. Nogle vil mene for stille.

Men nu er der nyt. Mærket, som stadig har en fabrik under konstruktion, siger nemlig, at man også vil lancere Griffith som elbil. Ja, elbil. Alligevel har englænderne ikke droppet aftalen om leverancer af 5-liters V8-motorer med Ford. Benzinmotoren får angiveligt 500 hestekræfter, og meget mere er TVR ikke villig til at sige på nuværende tidspunkt. Heller ikke om elmotoren.

Andet end at TVR vil sponsorere en række Formel E-løb i 2022. Nemlig i London og Monaco. Løbet i Monaco skal allerede afholdes i denne weekend. TVR’s bestyrelsesformand Les Edgar i samme ombæring antydet, at Griffith ikke bliver den eneste elektriske model fra mærket.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det betyder dog ikke, at vi kommer til at se en TVR på vejene lige foreløbig. Ifølge Autocar er fabrikken i Cardiff, England, ikke færdig før en gang i sent 2024.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk