Annonce:

Ny Pagani Huayra får verdens mest unikke gearkasse

Der findes ingen bil med en gearkasse lignende den, Pagani udstyrer den nye Huayra Epitome med. Der bliver kun bygget ét eksemplar.

Besøg vores annoncør:

Den dårlige nyhed, når vi taler om Huayra Epitome, er, at der desværre kun bliver bygget et eksemplar.

Hvem køberen er, er desværre heller ikke offentligt kendt. Men til gengæld kan vedkommende glæde sig over at køre rundt med en bil, der er udstyret med verdens mest unikke gearkasse.

Det mener Pagani i hvert fald selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilen er bygget af Paganis specialafdeling Grandi Complicazioni, og de har sørget for at koble den avancerede teknik sammen med en 6-liters V12-motor med dobbelte turboer fra tyske AMG.

LÆS OGSÅ: Roberts nye elbil virker ikke – Renault nægter at hjælpe

Altså yder bilen hele 864 hestekræfter og 1.100 Nm. Samtlige hestekræfter og den uhyggelige mængde af moment går direkte i en syvtrins, manuel gearkasse. Den første nogensinde i en Pagani overhovedet.

Teknikken i gearkassen er udviklet i et samarbejde mellem bilfabrikken og det britiske ingeniørfirma Xtrac Transmission Technology. Gearkassen er en såkaldt ‘tre-bladet’-kobling. Det skulle gøre hvert enkelt skift så potent som overhovedet muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Takket være et elektronisk styret differentiale og en tri-pod trækaksel i racer-trim, gør den syvtrins tværliggende gearkasse fra Xtrac det muligt at overføre al kraften og den exceptionelle respons fra motoren til vejen, forklarer Pagani.

Motoren er i øvrigt elektronisk begrænset til en tophastighed på 350 km/t. Formentlig for ikke at flå Pirelli P Zero Trofeo R-dækkene i småstykker med det samme.

Grandi Complicazioni siger i øvrigt, at det tog 9 måneder bare at udvikle konceptet. At udtænke, designe og udvikle Huayra Epitome tog yderligere 10 måneder. Det er i sådanne tilfælde, man ikke skal spørge til prisen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Men nu vi alligevel er ved den slags, løber den ‘almindelige’ Huayra, hvis man da kan tale om det hos et mærke, der bygger godt 40 biler om året, op i 3,1 millioner euro. Det svarer til 23,1 millioner danske kroner.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

  • Ny Pagani Huayra får verdens mest unikke gearkasse
  • Ny Pagani Huayra får verdens mest unikke gearkasse
  • Ny Pagani Huayra får verdens mest unikke gearkasse
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler