Ny hyperbil med Cosworth-V12 og 700 hk

Gordon Murray står bag den ikoniske McLaren F1 – i 2022 er han klar med sin egen hyperbil, et V12-monster med 700 hk

Det er mere end 30 år siden, britiske Gordon Murray slog de første streger til McLaren F1. Bilen, der siden blevet et sandt ikon, får nu en afløser, lover dens skaber.

Og som med F1 skal vi igen høre V12-toner, når ‘T.50’ er klar i 2022. Godt nok bliver det ikke fra McLarens 6.1-liters BMW-motor. Tunerne fra Cosworth udvikler nemlig et tolvcylindrede klaver med 12.100 omdrejninger i sig og med en slagvolumen på 3.9 liter til bilen.

Reklameblok:Fjerlet med perfekt vægtfordeling
Hele bilen får en vægt på blot 980 kilo. Til sammenligning vejer McLaren F1 1.138 kilo. Og netop på grund af sin lave vægt vil T.50 levere performance ‘helt uden for andre supebilers rækkevidde’, siger holdet bag.

Den nye hypervogn vil tilmed have en perfekt 50:50-vægtfordeling og være mere miljøvenlig end en Porsche 911. Hvordan de så end har tænkt sig det.

Men som F1 har Murrays nye kreation tre sæder med føreren placeret i midten. Bilen bliver den letteste, mest førefokuserede superbil, der nogensinde er bygget, siger Gordon Murray Automotive.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Der skal bygges 100 eksemplarer, og de vil alle have en minimumspris over to millioner britiske pund. Av!

Manden her har den geniale McLaren F1 på samvittigheden – nu vil han i sit eget navn skabe bilens arvetager
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk