Annonce:

Ny Bugatti Tourbillon har 1.800 hestekræfter

Bugatti Tourbillon er helt ny med sin 8,3-liters V16-motor som i sig selv yder 1.000 hestekræfter. De sidste 800 kommer fra 3 elmotorer.

Besøg vores annoncør:

Bugatti Tourbillon er det seneste hypercar-monster, denne verden endnu har set. Og på mange måder også det vildeste.

Torsdag aften dansk tid i denne uge afslørede Bugattis øverste direktør Mate Rimac hele herligheden ved et event, der blev sendt live på YouTube.

Tourbillon-navnet er en hyldest til den del i ure, der får det hele til at gå ultra præcist. Bilen, siger Bugatti, er helt ny. Ikke en eneste del er hentet med over fra Chiron, som på sin side var en videreudvikling af Veyron.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Heller ikke den kæmpe W16-motor er taget med. Heller ikke selvom Bugatti faktisk overvejede det. I stedet har fabrikken i Molsheim skabt en helt ny 8,3-liters V16-motor uden turbo. Den yder i sig selv 1.000 hestekræfter.

LÆS OGSÅ: Legendarisk Mercedes genopstår med V6-motor og mindst 450 hk

Tourbillon har dog mere at byde på. For en elmotor i gearkassen samt to foran leverer yderligere 800 hestekræfter til en samlet systemydelse på… ja, 1.800 hestekræfter. Og der er mere endnu.

For selvom den nye V16-motor er markant længere, godt 40 centimeter, end den gamle W16, vejer bilen ikke mere end Chiron. Og det er godt for mange ting – men især præstationerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

0 til 100 km/t er overstået på 2 sekunder. 0 til 200 km/t tager 5 sekunder, og 0 til 300 km/t er overstået på mindre end 10 sekunder. På 25 sekunder har Tourbillon passeret 400 km/t. Og det er en elektronisk begrænsning der forhindrer den i at trække forbi 445 km/t.

Bugatti er dog bestemt ikke afvisende overfor, at Tourbillon med tiden vil sætte nogle af de vanvittige hastighedsrekorder, vi efterhånden er vant til, når mærket forsøger at nuppe tronen fra Koenigsegg. Og svenskerne omvendt slår igen.

Modsat både Chiron og Veyron skal Tourbillon kun laves i 250 eksemplarer. Bugatti har allerede sagt, at prisen begynder ved 3,7 millioner euro. Det svarer til 28 millioner danske kroner. De første biler bliver leveret i løbet af 2026.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Den sidste Bugatti Chiron er i øvrigt et mesterværk i sig selv. Det er dog ikke helt slut med W16-motoren. Der skal stadig bygges de sidste åbne udgaver, Mistral, og den vanvittige baneracer Bolide. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler