Annonce:

Ny ‘billig’ Ford er i virkeligheden bare en Volkswagen

Fords nye SUV kan ikke ligefrem kaldes dyr. Måske fordi den er bygget på Volkswagen-teknik.

Navnet Explorer kan godt forvirre. Mest af alt fordi Ford allerede har en Explorer i modelprogrammet. Men nu kommer der altså – også – en på strøm. Den nye bil, der ventes til Danmark i løbet af næste år, bygges på Fords fabrik i Köln.

LÆS OGSÅ: Så skete det – nu får du en bøde på 1.500 kr. for at køre her

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her har man nemlig fået lov til at låne Volkswagen-teknik. Den nye bil er teknisk set identisk med biler på VW’s MEB-platform. Altså Volkswagens ID.-biler, Audis Q4 og Q5, Cupra Born og Skoda Enyaq.

Det er dog ‘kun’ selve platformen, Ford låner. Hverken eks-eller interiør minder ret meget om noget fra VW. For at sige overhovedet. Udvendig er der endda træk fra benzin-søsteren at spore på den nye elbil. Blandt andet de høje baglygter.

Kabinen har Ford også gjort meget for at gøre mindre VW-agtig. Af samme grund finder vi den 15″ store touchskærm fra Mustang Mach-E i den nye SUV.

Ikke et ord om batteriet – og dog…
Når det kommer til batteripakken i den elektriske Explorer, er det ikke meget, Ford vil ud med. Faktisk vil den tyske del af det amerikanske mærke kun sige, at batteriet kan lades fra 10 til 80 procent på 25 minutter med en lynlader.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Til sammenligning kan batteriet i en ID.4 fyldes fra 5 til 80 procent på 29 minutter. Forudsat at strømmen kommer fra en lynlader.

Ford har endnu ikke sagt noget om prisen på danske nummerplader. Men måske fordi den elektriske Explorer kun fås i to udgaver ‘select’ og ‘premium’ – ingen af dem med en tredje sæderække – kan prisen holdes nede. Ford i Danmark vurderer, at prisen begynder ved 340.000 kr.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler