Annonce:

Nu bygger BMW sin sidste hatchback

BMW bevæger sig længere væk fra baghjulstræk og seks cylindre – nu produceres den sidste 1-Serie hatchback

Tiden ved at rinde for BMWs 1-serie. Den nuværende generation (F20/21) bliver den sidste hatchback på samlebåndet i München.

Nyheden kommer helt fra BMW i Australien, der har løftet sløret for M140i. Fabrikkens sidste sekscylindrede hatchback med baghjulstræk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den firedørs Bimmer får tilnavnet Finale Edition og udstyres med fabrikkens ellers så kendte tre-liters biturbo rækkesekser, der yder 340 hestekræfter og 500 newtonmeter. Mere end rigeligt til at nå den vanlige, elektroniske tophastigheds-begrænsning på 250 kilometer i timen.

DER ER EN AFLØSER PÅ VEJ
Hvad afløser så 1-Serien, spørger du nok. En ny 1-Serie, selvfølgelig. Men det bliver ikke i hatchback-form. I stedet skal den næste udgave af den mindste BMW dele platform med MINIs modelprogram og BMW X1. Det betyder farvel til baghjulstræk og goddag til forhjulstræk.

M140i’s direkte erstatning bliver noget i stil med den nuværende X2 M35i, der har firehjulstræk og en turboladet firecylindrede motor med 305 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler