Nu bygger BMW sin sidste hatchback

BMW bevæger sig længere væk fra baghjulstræk og seks cylindre – nu produceres den sidste 1-Serie hatchback

Tiden ved at rinde for BMWs 1-serie. Den nuværende generation (F20/21) bliver den sidste hatchback på samlebåndet i München.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Nyheden kommer helt fra BMW i Australien, der har løftet sløret for M140i. Fabrikkens sidste sekscylindrede hatchback med baghjulstræk.

Den firedørs Bimmer får tilnavnet Finale Edition og udstyres med fabrikkens ellers så kendte tre-liters biturbo rækkesekser, der yder 340 hestekræfter og 500 newtonmeter. Mere end rigeligt til at nå den vanlige, elektroniske tophastigheds-begrænsning på 250 kilometer i timen.

DER ER EN AFLØSER PÅ VEJ
Hvad afløser så 1-Serien, spørger du nok. En ny 1-Serie, selvfølgelig. Men det bliver ikke i hatchback-form. I stedet skal den næste udgave af den mindste BMW dele platform med MINIs modelprogram og BMW X1. Det betyder farvel til baghjulstræk og goddag til forhjulstræk.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

M140i’s direkte erstatning bliver noget i stil med den nuværende X2 M35i, der har firehjulstræk og en turboladet firecylindrede motor med 305 hestekræfter.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk