Nu bliver det dyrere at køre over Storebælt… igen

Foto: Sund & Bælt

En politisk aftale gør det fra 1. januar 2023 billigere for visse bilister at køre over Storebælt – rabatten er dog så lille, at den næsten ikke kan ses. For andre bliver turen dyrere.

I 2017 blev et flertal i Folketinget enige om at sætte prisen for turen over Storebælt ned. Den fulde rabat skulle dog først komme bilisterne til gode, når vejarbejdet på den fynske del af motorvejsnettet var færdigt.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det er det nu. Og det betyder, at der fra 1. januar er rabat til de bilister som krydser broforbindelsen. Vel at mærke hvis de betaler for turen med Brobizz eller pay by plate-løsningen.

Selve rabatten er dog så lille, at man skal have en lup frem for at få øje på den. Det drejer sig om en flad femmer for lastbiler, mens personbiler slipper to kroner billigere fra årsskiftet. Rabatten bliver dog hurtigt ædt op af inflationen.

Og de bilister, som stadig betaler med kort eller kontanter for turen over bæltet, skal fra 1. januar faktisk have flere penge op ad lommerne. Her stiger prisen nemlig fra 250 til 270 kr. pr. vej.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk