Annonce:

Norge bakker: benzin- og dieselbiler forbydes ikke til nytår

Norges finansminister Trygve Slagsvold Vedum siger nu, at forbuddet mod nye diesel- og benzinbiler ikke er andet end ‘et mål’.

Besøg vores annoncør:

Det går hurtigt i bilernes verden. Indtil for ganske nylig var det opfattelsen, at Norge ville forbyde importen af nye diesel- og benzinbiler allerede fra nytår 2025.

Men nu bakker finansminister Trygve Slagsvold Vedum på regeringens vegne. Det siger han i et interview til norske Nettavisen.

– Husk, at det er et mål. Nogle har taget det helt bogstaveligt, at det skal være 100 procent forbud. Der bliver også solgt fossilbiler næste år, siger finansministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Trygve Slagsvold Vedum er det ikke noget nederlag for Norges regering, at forbuddet mod benzin- og dieselbiler fra 2025 slet ikke er et forbud, men kun et mål.

LÆS OGSÅ: Nu er strøm lige så dyrt som diesel, siger nordmænd

I stedet understreger Trygve Slagsvold Vedum, at debatten beviser, at politikken om at støtte elbiler er den rigtige.

– Det store udvalg af biler er elbiler, og så kommer der nogle fossilbiler, og det er ikke noget problem. Det løser nogle udfordringer for dem, der har det behov, siger finansministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Noget tyder dog også på, at nordmændene ikke er helt så pjattede med elbiler. I hvert fald bærer biltypen ikke hundrede procent af nybils-salget. Ikke endnu i hvert fald. Faktisk faldt antallet af nye elbiler i maj måned. Det er første gang i meget lang tid i Norge. Læs mere om det her.

Imens fortsætter salget andre steder med at gå lunkent frem. Og nogle steder styrtdykker det endda. Efter Tyskland fjernede støtten til elbiler for at lappe huller i statskassen, er bilisterne blevet væk. Senest faldt salget af nye elbiler med 31 procent på Europas største bilmarked.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler