Nemt ‘trick’ over fartbump kan spare dig meget i brændstof

Foto: Julian Hochgesang

Den 5. februar forbydes handel med russisk råolie i bl.a. EU. Det forventes at gøre bl.a. diesel meget dyrere. Der dog et lille, alternativt sparetip.

Som Boosted-læser ved du det selvfølgelig godt. Men ifølge engelske The Sun er mange bilister slet ikke klar over, at det gør ondt på brændstoføkonomien at bremse meget ned før et fartbump.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Nu begynder vildt forsøg: 2.500 danske bilister skal betale ny afgift

Der kan selvsagt være situationer, hvor bilister er nødt til at pille farten af bilerne. Men at stå på bremsen for at komme ned i fart – og dermed undgå en ‘straf’ – er sjældent nogen god idé.

Det at køre op og ned i hastighed hele tiden får nemlig bilen til at bruge meget mere brændstof, end den vil gøre ved en mere konstant hastighed. Alligevel ser vi gang på gang lignende situationer herhjemme.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

I en ny rundspørge indrømmer hver 5. adspurgte bilist at have bremset kraftigt ned før mødet med en fotovogn. Og selvom er for at undgå en fartbøde, er det både farligt og dumt. Også brændstoføkonomisk. For det koster i den grad på ‘kilometer pr. liter’ igen at ‘trække bilen’ op i fart.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk