Annonce:

Skruer op for kontrollen: “Nu skal det være slut”

Motorstyrelsen vil nu i højere grad gå efter de virksomheder som ikke kender forskel på erhvervsmæssig og privatkørsel i firmabiler. 

Selvom en bil er indregistreret på gule plader, må man faktisk godt køre privat i den. Det kræver blot, at man følger reglerne for det. Og det er der ifølge Motorstyrelsen flere bilister der ikke gør.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: 9 ud af 10 bilister tør ikke købe disse biler

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Derfor skruer man nu op for kontrollen. Af samme grund vil alle danske firmaer, der råder over en varebil, i nærmeste fremtid modtage et brev fra Motorstyrelsen. Det drejer sig ifølge Motorstyrelsen om godt 67.000 virksomheder.

Det betyder dog ikke, at de har gjort noget forkert. Ikke nødvendigvis i hvert fald.

–  Vores kontroller viser, at mange virksomheder ikke overholder reglerne for brug af varebiler. Derfor sender vi vejledningsmateriale ud til virksomhederne, så de kan om finde ud af, hvad der er erhvervsmæssig og privat kørsel, siger underdirektør i Motorstyrelsen Claus Holm i en pressemeddelelse.

Når varebiler i udgangspunktet ikke må benyttes til privat kørsel, skyldes det, at der ikke er afregnes fuld registreringsafgift med statskassen. En overtrædelse af reglerne kan da også blive en dyr fornøjelse. Hvert år kører flere bilister dog i den fælde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Hvert år behandler vi omkring 200 kontrolsager om overtrædelse af reglerne, og hvis man overtræder reglerne, skal man betale privatbenyttelsesafgift op til tre år tilbage i tiden, siger underdirektøren.

Vil man køre privat i en firmabil, kan det godt lade sig gøre. Men det kræver et såkaldt ‘dagsbevis’. Sådan et kan i løbet af et kalenderår købes 20 gange til den samme bil.

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler