Mercedes: Vi bygger ALDRIG sådan en bil igen

Det blev til en model – og flere vil Mercedes aldrig nogensinde bygge.

I disse dage får de første AMG One-kunder leveret deres biler. Og hvis de nogensinde har spekuleret på værdien af bilerne – ud over de 2,7 mio. euro bilen allerede har kostet dem – har de grund til at glæde sig.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

For Mercedes har på de nærmeste garanteret de i alt 275 AMG One-ejere, at deres biler stiger i værdi. Det tyske mærke vil nemlig aldrig igen bygge, hvad mange kalder en Formel 1-bil med nummerplader.

Årsagen til ‘nej’et’ til flere biler som AMG One er rimelig enkelt. Mercedes mener simpelthen ikke, det kan lade sig gøre med de stadigt strengere emissionskrav fra EU. Og med den seneste emissionsstandard Euro 7, som EU vedtog sent sidste år, er det helt slut.

Det giver ikke mening, at give bilen – der kører rundt med en 1,6-liters V6-motor direkte fra de nuværende Formel 1-biler, en efterfølger. Det fortæller AMG’s udviklingschef til australske CarSales.

Reklameblok:– Jeg vil ikke udelukke, at vi på et tidspunkt i fremtiden igen producerer en hypercar. Men en hypercar med Formel 1? Det er helt udelukket, siger han.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk