Mercedes fik 1 milliard kr. for bilen – “Det skal pengene bruges på”

Den ene af bare to 300 SLR Uhlenhaut Coupé blev verdens dyreste bil, da Mercedes i maj sidste år solgte den fra samlingen. Køberen betale 1 milliard kr. for bilen. Nu ved vi, hvad pengene skal bruges på.

Mercedes sagde det egentlig, allerede da bilen blev solgt tilbage i maj sidste år. Altså at mærket ikke ville ‘beholde’ den én milliard kroner, de fik for museums-eksemplaret af 300 SLR Uhlenhaut Coupe.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Strammer grebet: Nye regler rammer disse bilister

Men nu ved vi lidt mere, om hvad penge skal bruges på. De er nemlig smidt efter et såkaldt iværksætterselskab, der arbejder for at nogle af verdens skarpeste unge mennesker kan virkeliggøre idé, som kan gøre en forskel for klimaet. beVisioneers hedder det.

Allerede da 300 SLR Uhlenhaut Coupe fik nye ejer sidste år, fortalte Mercedes’ administrerende direktør Ola Källenius, at pengene ville blive administreret af en fond – Mercedes-Benz found.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Og selvom den ene af de to Uhlenhaut coupéer har fået ny – og anonym-ejer – forsvinder den ikke helt ud af offentlighedens søgelys.

– Den private køber har indvilget i, at 300 SLR Uhlenhaut Coupe vil forblive tilgængelig for offentligheden ved særlige lejligheder, mens den anden originale 300 SLR Coupe forbliver i virksomhedens eje og fortsat vil være udstillet på Mercedes-Benz Museum, lød det fra auktionshuset RM Sotheby’s som solgte bilen sidste år.

Navnet Uhlenhaut er i øvrigt efter Mercedes daværende Rudolf Uhlenhaut, Om manden, der skabte bilens 3-liters rækkeotter, siges det i øvrigt, at han aldrig nåede at eje en bil selv. Han gik på pension i 1972 og døde 17 år senere i 1989. 83 år gammel.

Den anden 300 SLR Uhlenhaut Coupe ejes stadig af Mercedes. Om den en dag også skal finde en ny ejer, og i givet fald til hvilken pris, melder historien i sagens natur ikke noget om.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk