Medie: Mercedes dropper HELT at bygge stationcars

Mercedes’ modelprogram skal på en brutal slankekur. Det kommer dog ikke til at gå ud over AMG, men én karosseri-form forsvinder angiveligt helt.

Vi ved allerede, at E-Klassens dage som stationcar er talte. Men nu forlyder det også, at stationcaren helt er på vej ud af Mercedes’ modelprogram. Amerikanske Car and Driver skriver, at Mercedes i 2030 har bygget sin sidste stationcar-model.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Nu begynder vildt forsøg: 2.500 danske bilister skal betale ny afgift

Det betyder, at både C-Klassen, CLA Shooting Brake foruden E-Klassen altså lever på lånt tid.

Fra ‘toppen i Mercedes’ – skriver Car and Driver – at det forlyder, at bare 16 af mærkets nuværende 33 karrosserivarianter fordelt over modelprogrammer er her længere end til 2030. Dermed vil mange coupéer og cabrioleter også forsvinde.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Mercedes-fans kan dog varme sig lidt ved, at tunerdivisionen AMG ikke skal på slankekur. Det samme gælder uber-luksusen i Maybach-biler. Tværtimod har Mercedes tænkt sig at give både AMG og Maybach-delen endnu flere muligheder fremover. Interessant nok hævder mediet også, at Mercedes er på vej med en nyfortolkning af 300 SL. Altså mågevingen.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk