Annonce:

Mazda: Wankelmotoren vender tilbage næste år

Det har taget japanerne årevis – men den 30. januar 2023 vender wankelmotoren tilbage. Bare ikke som man måske skulle tro.

MX-30 R-EV er Mazdas første bil siden RX-8 med en wankelmotor. Ja, den er god nok. Bilen får premiere 30. januar 2023 i forbindelse med Brussels Motor Show i Belgien. Mazda- og wankelfans skal dog ikke klappe alt for højlydt i hænderne.

For der er tale om hjælp til en elbil. En rækkevidde-forlænger om man vil. Den sandsynligvis meget lille wankelmotor vil køre med de samme omdrejninger hele tiden for på den måde at holde strøm på elbilens batteri.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dermed mener Mazda at have løst den nuværende MX-30’ers største problem. Nemlig rækkevidden. Ifølge WLTP-standarden klarer bilen bare 200 kilometer, før den igen skal tilsluttets en stikkontakt.

Selve wankel-motoren er egentlig ikke Mazdas opfindelse. Men japanerne har aldrig opgivet motorkonstruktionen, selvom den har fået meget kritik. Blandt andet for at udlede for meget co2 og være for dyr i benzin. Den sidste serieproducerede bil med wankelmotor var RX-8. Den udgik af produktion i 2012.

 


Annonce:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler