Mazda: Wankelmotoren vender tilbage næste år

Det har taget japanerne årevis – men den 30. januar 2023 vender wankelmotoren tilbage. Bare ikke som man måske skulle tro.

MX-30 R-EV er Mazdas første bil siden RX-8 med en wankelmotor. Ja, den er god nok. Bilen får premiere 30. januar 2023 i forbindelse med Brussels Motor Show i Belgien. Mazda- og wankelfans skal dog ikke klappe alt for højlydt i hænderne.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

For der er tale om hjælp til en elbil. En rækkevidde-forlænger om man vil. Den sandsynligvis meget lille wankelmotor vil køre med de samme omdrejninger hele tiden for på den måde at holde strøm på elbilens batteri.

Dermed mener Mazda at have løst den nuværende MX-30’ers største problem. Nemlig rækkevidden. Ifølge WLTP-standarden klarer bilen bare 200 kilometer, før den igen skal tilsluttets en stikkontakt.

Selve wankel-motoren er egentlig ikke Mazdas opfindelse. Men japanerne har aldrig opgivet motorkonstruktionen, selvom den har fået meget kritik. Blandt andet for at udlede for meget co2 og være for dyr i benzin. Den sidste serieproducerede bil med wankelmotor var RX-8. Den udgik af produktion i 2012.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk