Reklame:

Lamborghini fylder 60 – nu fejres det på dansk racerbane

60 år er gået, siden den første Lamborghini så dagens lys, og i Danmark hyldes det italienske supersportsvognsmærke med biler, festligheder og racerløb på FDM Jyllandsringen.

1963 var året, hvor en italiensk forretningsmand ved navn Ferruccio Lamborghini præsenterede verden for et helt nyt bilmærke, som skulle udfordre verdens mest kraftfulde og eksklusive sportsvogne.

Mærket var Automobili Lamborghini, og bilerne skulle produceres på en nyopført og topmoderne fabrik på den italienske Po-slette nær byen Sant’Agata.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

De vilde visioner skabte skepsis i datidens bilbranche, eftersom Lamborghini-navnet dengang faktisk var forbundet med traktorer.

60 år senere er tvivlen om Ferruccios Lamborghinis visioner for længst erstattet af fascination for bilerne, der stadig bærer hans navn.

LÆS OGSÅ: Christian får ikke 25 år gamle veteranbiler – borgerforslag falder til jorden

Fra tressernes 350 GT og Miura over halvfjerdsernes og firsernes Countach til nutidens Revuelto, som er fabrikkens første model, som kombinerer den berømte V12-motor med plugin-hybrid-teknologi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

60-året for Lamborghinis fejres i hele verden. Og i Danmark hyldes Lamborghini med et event i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

2023 markerer samtidig en milepæl for Lamborghini Copenhagen, som blev etableret af Semler Gruppen i 2003 og dermed kan fejre 20-års jubilæum som eneforhandler af Lamborghini i Danmark.

– Lamborghini er et af bilhistoriens mest legendariske sportsvognsmærker, og derfor er det oplagt at fejre 60-året i et forum, som netop er tilegnet de mest entusiastiske fans.

Reklameblok:


– Samtidig har Lamborghini særligt i moderne tid dyrket motorsporten og dermed skabt en kultur, som vi ønsker at hylde ved at kombinere fascinationen af gadebilerne med spændende aktiviteter på racerbanen, lyder det fra marketingchef hos Lamborghini Copenhagen, Mia Skjoldstrand.

Det begyndte med traktorer og udviklede sig til superbiler
Artiklen er en pressemeddelelse fra en bilimportør eller fra en anden aktør i det danske bilmiljø og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende importør eller aktør.
Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?