Ken Blocks startnummer pensioneres – “43 er hans i hele 2023”

Det er første gang, at organisationen bag rally-verdensmesterskabet WRC blokerer for brugen af et startnummer.

Det sker i Formel 1, at en kører mister sit sæde. I de tilfælde ‘låses’ vedkommende køres startnummer i tre år. Ingen andre må bruge det i den periode. Rallykøreren Ken Block vender aldrig tilbage.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Ken Block er død – det ved vi om ulykken

Den 55-årige amerikaner døde i en snescooter-ulykke i mandags. Og i den forbindelse har organisationen bag rallyverdensmesterskabet, WRC, gjort noget man ellers ikke har tradition for.

Ken Block hang næsten uløseligt sammen med startnummeret 43. Og af den grund har WRC valgt at ‘frede’ det i hele 2023-sæsonen.

Reklameblok:– Når vi tager det enorme bidrag, som vores kære ven Ken Block ydede til motorsporten, og at han havde så mange fans som holdt af ham, i betragtning, er det mere end passende, at #43 ikke bruges i WRC’s 2023-sæson, siger FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem.

Også i Formel 1 er det sket, at et nummer er ‘pensioneret’. Det skete, da stjerne-håbet Jules Bianchi i 2015 døde af sine kvæstelser fra en grum ulykke under Japans Grand Prix året forinden. Bianchi kørte med nummer 17.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk