Annonce:

I 2025 kommer et nyt udrykningsblink til Danmark

Danmark får snart en ny type udrykningsblink. Den grønne farve skal dog ikke respekteres i lige så høj grad som politiets blå.

Besøg vores annoncør:

Kun politi og andre myndigheder må køre med blå blink på taget. Men snart bliver det grønne udrykningsblink en realitet i Danmark.

Den grønne farve skal vise andre i trafikken, at frivillige livreddere, f.eks. hjerteløbere, er på vej. Det bliver en mulighed allerede fra næste år. Altså i 2025.

Opmærksomhedsblinket, som det kaldes, giver ikke bilen, det sidder på, nogen fordele i trafikken. Det skal kun gøre andre opmærksomme på, at en frivillig livredder er på vej gennem trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilister med det grønne blink på taget skal følge alle andre færdselsregler. Ligesom det heller ikke er en undskyldning for at køre eksempelvis vanvidskørsel.

LÆS OGSÅ: Elbil kostede 3 millioner kr. – nu er lille bilmærke konkurs

– Jeg ændrer bekendtgørelsen for blink og udrykning, så der blandt andet bliver indført et nyt grønt opmærksomhedsblink til frivillige reddere som hjerteløbere.

– Tanken er, at det skal gøre medtrafikanter opmærksomme på, at der her kommer en frivillig redder og forhåbentlig få dem til at vise hensyn, siger transportminister Thomas Danielsen (V) i en kommentar til FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ministeren glemmer dog lige at nævne, at han ikke kan handle på egen hånd, men er afhængig af et flertal i Folketinget.

Ministeren tager også fejl, når han siger, at der ikke findes lignende blink i Europa. I Sverige har politiet netop fået en helt ny farve under udrykning. Det skal i lighed med det blå blink i Danmark dog ikke respekteres på samme måde af de øvrige trafikanter. Læs mere om det her.

Det er dog ikke alle, der er lige vilde med tanken om de nye grønne blink. Faktisk udtaler flere organisationer – herunder Reddernes Landsklub – kritik af blinket. Selv navnet ‘opmærksomhedsblink’ er misvisende, lyder det.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Kritikken praller dog totalt af på ministeren, der tror på, at de danske bilister, som benytter sig af blinket, godt kan finde ud af at administrere ordningen inden for lovens rammer.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler