Annonce:

Hver fjerde dansker: “Elcykler kører for hurtigt”

De er måske det tætteste, vi kommer på Jakob Haugaards løfte om medvind på cykelstierne. Men mange danskere synes nu alligevel, elcyklerne kan køre for hurtigt.

Besøg vores annoncør:

Der er vind i håret, når man begiver sig ud i trafikken på en elcykel. Og måske også for meget vind. I hvert fald svarer hver fjerde dansker, at elcyklerne er for hurtigere.

Det afslører en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige. Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Og det får nu skadedirektør hos Gjensidige, Lene Ramussen, til at minde cyklisterne om deres ansvar i trafikken. Især fordi man på en elcykel kan køre markant hurtigere end andre cyklister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Når farten er markant højere, så har man også et større ansvar for at passe på andre og på sig selv. Man er stadig en blød trafikant, selvom man har en motor på cyklen.

LÆS OGSÅ: Købte berømt bilmærke – nu er de erklæret konkurs

– Derudover skal man også være opmærksom på, at ens medtrafikanter kan have sværere ved at afstemme afstande, når man pludselig kommer med højere fart, end hvad vi er vant til på en cykel uden el, siger direktøren.

Og direktørens synspunkt bakkes også op af danskerne der kører bil. Tæt på tre ud af ti svarer nemlig i undersøgelsen, at elcyklernes høje fart gør det sværere at forudse trafikken som bilist. 

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tal fra Vejdirektoratet viser desuden, at der er flere uheld med elcykler på vejene. Men det skyldes i lige så høj grad, at der er kommet flere elcykler på vejene.

– Vi er stadig ikke i mål med at vænne os til den høje fart, og derfor er det også vigtigt, at man både som el- og almindelig cyklist sørger for at tage hensyn til hinanden og være opmærksomme i trafikken, siger Lene Rasmussen.  

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler