Hvem bliver Danmarks hurtigste Porsche-kører i cyberspace?

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

De har i aldrig siddet i en racerbil, men i den digitale verden er de hurtigere end virkelighedens rigtige racerkørere. Kampen om danmarksmesterskabet begynder i aften, og du kan følge med live på YouTube og Twitch.

Motorsportsfans kender til Porsche Carrera Cup, som er verdens mest berømte mærkeserie for håbefulde unge racertalenter, som drømmer om en karriere som professionel. Men der findes også en digital udgave, endda i Danmark, som har status af det officielle danske mesterskab i digital motorsport – endda støttet af den danske importør af Porsche.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og hvis du tror, at du med din glorværdige PlayStation-karriere kan hamle op med disse digitale racerkørere, så kan du formentlig godt tro om igen. Feltet tæller nemlig de 30 absolut hurtigste i Danmark – som alle har været igennem en benhård kvalifikation, og som træner flere timer hver eneste dag.

Og nok er en digital racerbil knap så dyr i anskaffelse som en virkelig version – men de hurtigste kørere har alligevel brugt mere end 100.000 kroner på at bygge deres egen højteknologiske simulator. De er på kontrakt med teams og har sponsorer og følger skarpe træningsprogrammer, og serien er styret af virkelige dommere og bliver kommenteret live på YouTube.

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Og der bliver gået til stålet med frække overhalinger og heftige kampe og action – for udover titlen som Danmarks bedste digitale racerkører, dystes der også om en samlet præmiepulje på 80.000 danske kroner.

Porsche Esports Carrera Cup Denmark afvikles i 2023 over seks afdelinger, og den første flages grøn i aften på den virtuelle udgave af den spanske Formel 1-bane Circuit de Barcelona-Catalunya. Det sker klokken 19.40, hvor vært Karsten Lemche byder velkommen i studiet og sammen med den dobbelte danmarksmester Mikkel Gade guide seerne gennem aftenens løb.

Link til YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=awrZRb9R5RE

Link til Twitch: https://www.twitch.tv/esport_racing

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk