Her gør ny nummerplade det umuligt at blitze bilister

Det var næppe meningen. Men alligevel har den nye nummerplade-type gjort det særdeles svært at blitze bilisterne. 

I den amerikanske delstat Tennesse har man udstedt en ny type nummerplade. Nu skal alle ny-indregisterede biler køre rundt med et sæt nummerplader, der har hvide tal på en blå baggrund. Og det er der som sådan ikke noget problem. Eller jo. For det har vist sig mere end svært at fange fartsyndere, når deres biler er udstyret med den nye nummerplade-type.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Fartkameraerne i staten kan simpelthen ikke aflæse de hvide tal, når mørket falder på. Det skriver det lokale medie The Tennessean.

En talsmand for statens skattekontor har anerkendt problemet. Til mediet forklarer han, at man lige nu ser på de henvendelser om ‘usynlige nummerplader’, som staten har fået. Men på trods af henvendelser om ‘natteblinde fotofælder’ får det ikke staten til at ændre nummerpladernes design. I hvert fald ikke lige foreløbig, lyder meldingen.

Sådan ser den nye nummerplade-type ud. Hvide tegn på blå baggrund er åbenbart svært at se for fotofælder, når det bliver mørkt.

Det er dog ikke kun i Tennesse, at et nyt nummerplade-design har givet problemer. CBC News skriver, at en lignende nummerplade-type med sorte tegn på en lyseblå baggrund har givet samme udfordringer for fotofælder i den canadiske provins Ontario. Her nåede det lokale motorkontor at sende 193.000 nummerplader ud, før man stoppede ‘opdagede’ problemet og stoppede produktionen.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk